Over

Ongestreken is een vernieuwend ensemble in een unieke bezetting. De combinatie van een gemixt blaaskwartet en harp geeft eindeloos veel kleuren en klanken aan de muziek. Muziek die overigens voor het overgrote deel gearrangeerd wordt door de eigen ensembleleden Matthijs van der Moolen en Vincent Martig.

In 2014 gaf Ongestreken haar eerste concerttour, waarin door het hele land concerten gegeven werden (o.a. in de programmering van De Meerse, Hoofddorp). Inmiddels zijn het repertoire en het niveau gegroeid, mede dankzij lessen van vooraanstaande muzikanten uit de Nederlandse muziekwereld: Ernestine Stoop (harp), Pete Saunders (trombone), Harrie Starreveld (fluit), Eduard van Regteren Altena (cello) en Patrick van Deurzen (componist). Op dit moment biedt Ongestreken het programma French Kiss aan: een mix van Franse muziek en Amerikaanse jazz-invloeden.

Hieronder kunt u over alle ensembleleden in het kort wat lezen.

Michelle Verheggen

Harp

Michelle studeert klassiek harp aan het Koninklijk Conservatorium bij de docenten Ernestine Stoop en Marieke Schoenmakers. Sinds Michelle in 2012 een award won op een zomercursus in Wales, volgt ze ook lessen bij Catrin Finch. In hetzelfde jaar heeft ze de tweede prijs behaald op het internationale concours van Assia Cunego. Michelle heeft in orkesten gespeeld als het Euregio Jeugdorkest, Nederlands Studenten Orkest, Nationaal Jeugdorkest en het Jong Nederlands Blazers Ensemble.
Zie ook www.michelleverheggen.nl.

Matthijs van der Moolen

Trombone

Matthijs is trombonist en arrangeur voor Ongestreken. Hij studeerde in 2016 af van het Koninklijk Conservatorium als klassiek trombonist bij Pete Saunders en Tim Dowling. Aan dezelfde school studeert hij momenteel historisch trombone bij Charles Toet. Op de moderne trombone speelt hij veel 20e- en 21e-eeuws repertoire.
Matthijs speelt regelmatig voor o.a. Ars Musica, zijn ensemble Castello Consort en opnames van EO Nederland Zingt. Eerder heeft hij ook in het Jong Trombone Collectief en Nederlands Jeugdorkest gespeeld.
Zie ook www.matthijsvandermoolen.com.

Ben Zelinsky

Fagot

Ben Zelinsky groeide op in Washington, D.C.. Zijn eerste docenten waren Linda Harwell en Ying-Ting Chiu. Tijdens zijn middelbare school speelde Ben eerste fagot in het American Youth Philharmonic en Maryland All-State Orchestra. Hij behaalde zijn bachelor diploma in 2014 aan de McGill University, waar hij studeertde bij Stéphane Lévesque. Op dit moment studeert Ben voor zijn master bij Bram van Sambeek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Vincent Martig

Klarinet

Vincent Martig begon op zijn achtste met klarinet. In augustus 2012 begon hij aan de Bachelor aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, en is nu in het tweede jaar van zijn master. Zijn leraar is Pierre Woudenberg. Vincent volgde masterclasses bij Chen Halevi, Olivier Patey en Ralph Manno. In orkesten heeft hij onder o.a. Jac van Steen, Susanna Mälkki en Valery Gergiev gespeeld. Recent begon Vincent ook steeds meer met dirigeren, arrangeren en componeren.
Zie ook www.vincentmartig.nl.

Tirza Leenman

Fluit

Tirza Leenman speelt de dwarsfluit sinds haar achtste, begonnen bij Karin de Jong te Zoetermeer. Op dit moment studeert de 23-jarige Tirza op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, bij Jeroen Bron. Ze heeft masterclasses gevolgd bij verschillende fluitisten, waaronder Emily Beynon en Peter-Lukas Graf. Naast haar studie treedt ze graag op in zowel verschillende kamermuziek formaties als orkest projecten, naast Ongestreken o.a. met het Ricciotti ensemble.